- Bucureștiul a fost desemnat drept capitală a Țării Românești în anul 1659 de către domnitorul Gheorghe Ghica.
- La recensământul din 1798, orașul număra puțin peste 30.000 de locuitori. Între 1798 și 1831, populația Bucureștiului s-a dublat, ajungând la 60.587 de locuitori. Un fenomen similar de dublare a populației s-a produs între 1948 și 1992, de la 1.025.000 la 2.067.000 de locuitori.
- Bucureștiul este a 6-a capitală ca mărime din Uniunea Europeană.
- Primul drum din București a fost Drumul de Lemn, care era pavat cu trunchiuri de copaci. Astăzi, această arteră poartă numele de Calea Victoriei.
- Primele vehicule trase de cai din Europa au fost inaugurate în București, în anul 1840.
- Cimitirul Bellu era locul preferat al hoților de căciuli de blană. Aceștia stăteau pe zidurile care împrejmuiau cimitirul și le „pescuiau” de pe capul doamnelor cu o sfoară și un cârlig de pescuit. Ulterior, le vindeau în Parcul Tineretului.
- Denumirea veche a Parcului Cișmigiu era „balta lui Dura Neguțătorul.” În anul 1779, Alexandru Ipsilanti a poruncit să se construiască o cișmea spre ieșirea Știrbei Vodă de astăzi, pentru a organiza mai bine aprovizionarea cu apă a orașului. De aici provine denumirea de Cișmigiu.
- Numele străzii Lipscani provine de la orașul Leipzig din Germania, lucru care amintește de viața comercială extrem de dinamică a Țării Românești.
- Bucureștiul este înfrățit cu 9 orașe din întreaga lume, printre care Beijing, Atlanta, Budapesta și Hanovra.
- Palatul Telefoanelor din București a fost construit între 1929-1934, după modelul zgârie-norilor americani. A fost, până în anii ’70, cea mai înaltă clădire din București.
Unul dintre cele mai cunoscute preparate culinare românești – mititeii – își duce istoria mai departe în Orașul Popești-Leordeni, unde se află unul dintre cei mai renumiți producători din România, La Ciotoianu. „Micii” au fost inventați la sfârșitul secolului al XIX-lea de Iordache Ionescu, proprietarul restaurantului „La o idee,” situat pe strada Covaci. Cârnații mici au fost numiți „mititei” când Iordache Ionescu a folosit doar carne amestecată cu bicarbonat de sodiu, deoarece nu mai avea mațe pentru cârnați. Acești cârnați mici și fără înveliș au devenit un brand gastronomic național.