premierimobiliare.ro

Agenţia Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPi) va lansa o aplicaţie mobilă revoluţionară!

Suntem la coada clasamentelor europene la orice indicator ne-am putea imagina. Cele mai jegoase porți de intrare (aeriene, feroviare, maritime și terestre), infrastructura – în totalitatea sa – demnă de mila lumii civilizate, cele mai multe gospodării neracordate la utilități elementare precum apa curentă și canalizarea (cele mai multe WC-uri în fundul curții din Europa). Și lista rușinii poate continua la nesfârșit… Cu toate acestea, atrage atenția un aspect: deținem unul dintre cele mai performante și moderne sisteme de înregistrare și evidență a proprietăților imobiliare din lume (!!!). Mai mult, în scurt timp se va lansa o aplicație mobilă revoluționară.

ANCPI (Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară) este instituția guvernamentală responsabilă pentru înregistrarea proprietăților imobiliare și a altor bunuri imobile. Această instituție este esențială în administrarea și reglementarea pieței imobiliare din România.
Printre responsabilități se regăsesc:

  • organizarea sistemelor cadastrale,
  • publicitatea imobiliară,
  • implementarea și administrarea sistemului integrat de cadastru și carte funciară.

ANCPI a informat zilele trecute că se lucrează la o aplicație mobilă, ce va fi gata în aproximativ 6 luni. Prin utilizarea telefonului mobil, orice utilizator va putea:

  • să primească notificări în cazul în care există solicitări de servicii pentru imobilele sale;
  • să identifice rapid o proprietate prin folosirea GPS-ului dispozitivului mobil;
  • să primească notificări referitoare la tranzacțiile dintr-o zonă pe care a identificat-o de interes;
  • să primească notificări referitoare la procesul de cadastru sistematic, cu posibilitatea de a interacționa cu ANCPI de la distanță;
  • să afle stadiul cererilor depuse la oficiile de cadastru și publicitate imobiliară;
  • să obțină un extras de carte funciară pentru informare contra sumei de 20 de lei.

Sistemul actual de carte funciară a fost introdus în România la 1 iulie 1999. În perioada sa de testare, începând cu anul 1996, Compania imobiliară Premier a participat activ la optimizarea și identificarea soluțiilor care au condus la implementarea sistemului actual.

Lasă un comentariu