premierimobiliare.ro

Rate la dezvoltator

Ratele la dezvoltator reprezintă cea mai rapidă metodă de finanțare pentru achizitia unui imobil. Cei care aleg această variantă, din motive pe care le vom expune mai jos, au posibilitatea de a-si îndeplini visul într-un timp extrem de scurt. Daca imobilul pe care l-au ales este finalizat, intervalul scurs de la luarea deciziei de achizitionare pana la mutarea efectiva este de doar cateva zile. Desigur, sistemul de rate este supus unor termene si condiții care difera de la dezvoltator la dezvoltator.

In acest moment, Sectorul 4 este- probabil- unul dintre sectoarele cu cea mai moderna si rapida dezvoltare urbana,  cu investitii de sute de milioane de euro. Noile proiecte de dezvoltare rezidentiala din Cartierul Nou Metalurgiei (incluzand aici si  Metalurgiei Park Residence) vor cuprinde peste 25.000 de locuinte noi, din care aproximativ 10.000 de apartamente noi au fost deja edificate si predate beneficiarilor. Datorita preturilor rezonabile din Zona de Sud, sistemul de achizitionarea cu plata in rate direct la dezvoltator presupune un avans ce poate fi acoperit cu usurinta de catre tineri, precum si rate care nu impovareaza la extrem bugetul acestora. Acest lucru se intampla mai ales in conditiile in care ratele se achita pe o perioada de 5 ani de la predarea proprietatii.

Propunerea dezvoltarii imobiliare  Arghezi Park Residence; perioada standard de creditare este de 2 ani, care se poate extinde in functie de anumite conditii.

Avantajele acestui tip de achizitionare:

  • nu necesita documente care sa ateste capacitatea de plata a cumparatorului
  • flexibilitate privind avansul  (suma minima porneste, ca si in cazul unui credit ipoecar,  de la 15% din pretul imobilului)
  • dobanda 0%, fara alte costuri suplimentare
  • fara birocratia consacrata si costurile aferente acordarii a unui credit bancar
  • asigurarea de viata nu este obligatorie
  • libertate in ajustarea platilor, în functie de bugetul disponibil

Unul dintre aspectele care ar putea determina scepticii sa faca acest pas este urmatorul: Modalitatea de plata prin rate la dezvoltator  nu exclude creditarea bancara sau achizitia cash. Cu alte cuvinte, daca pe parcursul contractului cumparatorul decide, poate achita anticipat pretul contractului sau chiar apela la o modalitate de plata oferita de un tert (de regula institutie financiar bancara).

Pentru o astfel de situatie, sunt acceptate toate tipurile de creditare: credit NouaCasa, credite ipotecare, imobiliare si chiar credite la care se iau in considerare veniturile din surse externe (strainatate). Suma de bani achitata pana la acel moment de catre cumparator se constituie ca avans din pretului locuintei.

Aceasta modalitate de plata prin rate la dezvoltator vine sa sustina piata imobiliara (dezvoltatori si clienti) intr-un moment in care dobanzile bancare si inflatia fac oarecum prohibitiva- cel putin pana la jumatatea anului curent-  achizitia prin credite ipotecare.

Cu aceasta modalitate de plată se poate achiziționa orice tip de imobil, de la garsoniera , la apartamente cu 2 camere și apartamente cu 3 camere.

Lasă un comentariu