premierimobiliare.ro

Pasajul pietonal Eroii Revolutiei

Luni dimineață au început lucrările la pasajul pietonal Eroii Revoluției, anunță Daniel Baluța, primarul Sectorului 4, . Construcția a fost reluată după preluarea de catre administrația de sector. Lucrările pentru acest pasaj pietonal sunt estimate să dureze 12 luni.

Scopul construcției pasajului este încercarea de a fluidiza traficul in cea mai aglomerată intersecție din Sectorul 4. Trecerile de pietoni vor fi eliminate și înlocuite cu un pasaj pietonal ultramodern. Intersecția, extrem de aglomerată , provocă în fiecare dimineață ambuteiaje pe Șoseaua Giurgiului și Șoseaua Olteniței, iar seara pe Calea Șerban Vodă și Șoseaua Viilor. Toate acestea din cauza lipsei unei sistematizări corecte.

Pasajul pietonal de la Eroii Revoluției a fost început cu ani în urmă, iar până în 2021,când a intrat în administrația Sectorului 4 din București, a fost pus în conservare.

Asociația Metrou Ușor (AMU) a publicat miercuri o analiză a proiectului Pasajul Eroii Revoluției, început în 2007

Toate trecerile de pietoni din Zona Eroii Revoluției vor fi eliminate, iar mai apoi, după terminarea lucrărilor la pasajul pietonal, vor fi mutate în subteran. În acest fel pietonii nu vor fi supuși riscurilor atunci când traversează intersecția. De asemenea, șoferii vor putea circula în condiții de trafic fluent.

Pasajul pietonal ce urmează a fi construit va face corespondența atât cu stația de metrou Eroii Revoluției, cât și cu celelalte stații de transport public de suprafață (STB).

Caracteristicile pasajului pietonal Eroii Revoluției

Detalii ale pasajului pietonal:

  • Lungime de 40 metri  
  • Lațime de 4,5 metri lățime,
  • Trei căi de acces,
  • Trei escalatoare,
  • Trei lifturi speciale pentru persoanele cu dizabilități.

Lasă un comentariu