premierimobiliare.ro

Venitul minim necesar pentru un imobil de 100.000 euro in Berceni

Ești în căutarea unui apartament in zona de Sud a Capitalei, Alexandru Obregia, Brancoveanu, Oltenitei sau Popesti Leordeni ?!

Nu ai disponibile resursele necesare pentru achiziționarea imobilul dorit?! Nu te stresa, ai optiunea de a obține extrem de rapid un credit ipotecar. Înainte de a aplica pentru un astfel de credit, trebuie să înțelegi care este venitul minim în care trebuie să te incadrezi pentru a fi eligibil pentru această finanțare. Specialiștii Companiei imobiliare Premier te ajută nu doar sa iti gasesti imobilul mult dorit, ci si sa il poti achizitiona. Pe foarte scurt: cum afli care este venitul minim necesar pentru a-ți cumpăra un imobil de 100.000 euro prin credit ipotecar?

În primul rand, dacă valoarea imobilului este 100.000 euro,  înseamnă că avansul pe care trebuie să îl ai pregătit (contribuția proprie) este de minimum 15% din aceasta valoare, respectiv 15.000 euro. Deci 85.000 euro credit de la bancă și 15.000 euro contribuția ta (avans acordat printr-un antecontract de vanzare-cumparare, dupa identificarea proprietatii mult visate).

Pentru a calcula venitul minim necesar in vederea obținerii un credit ipotecar de 85.000 euro, trebuie avute în vedere două aspecte importante: gradul de îndatorare și rata dobânzii.

Gradul de îndatorare reprezintă procentul din venitul tău lunar net pe care îl poți aloca pentru plata ratelor creditului. Recomandarea generală este ca acest grad de îndatorare să nu depășească 40% din venitul lunar. Aici sunt incluse nu doar rata creditului ipotecar, ci și alte datorii, precum creditele de consum sau ratele pentru alte împrumuturi.

Pentru un confort financiar sporit, se ia în considerare un grad de îndatorare este de 40%. Asta înseamnă că acest procent din venitul  lunar poate fi alocat pentru plata ratelor. Acest grad de îndatorare poate crește în cazuri excepționale, dar decizia aceasta aparține băncii creditoare.

Rata dobânzii este un alt factor important în calculul venitului minim. O rată a dobânzii mai mare înseamnă o rată lunară mai mare pentru credit, ceea ce implică un venit mai mare necesar pentru a acoperi această plată.

În cazul nostru, vom presupune o rată a dobânzii de 5,9% fixă. E important de menționat că aceasta este o rată existentă în acest moment în topul ofertelor de credite ipotecare disponibile și poate varia în funcție de instituția financiară, de profilul personal și de momentul în care se aplica. Cel mai indicat este să intri în legătură cu brokerii de credite afiliati Companiei imobiliare Premier, care îți vor expune toate aspectele ce țin de selecția ofertei potrivite.

Asadar, venitul minim necesar pentru a accesa creditul de 85.000 euro de la una dintre băncile comerciale din Romania este de 6.220 RON net lunar.

În concluzie, pentru a cumpăra imobilul dorit,  în valoare de 100.000 euro, prin intermediul unui credit ipotecar, cu un grad de îndatorare de 40% și o rată a dobânzii minimă de 5,9%, ai nevoie de un venit minim de 6,220 RON. Nu uita că aceste calcule sunt orientative! Fiecare instituție financiar bancara poate avea propriile criterii de eligibilitate și calcule specifice și, bazat pe profilul clientului, poate decide să crească gradul de indatorare ca să-i permită accesarea finanțarii. Dacă venitul tău este apropiat de această valoare minimă, atunci brokerul va discuta cu instituția finanțatoare pentru a susține cazul tău și pentru a negocia un grad de indatorare mai mare pentru a se asigura ca vei obține finanțarea dorita.

Ofertele la creditele ipotecare sunt în continuă schimbare și unele dintre ele au un termen limită așa că, dacă te gândești să achiziționezi o locuință, îți recomandăm să iei legătura cu un brokerul agreat de Compania imobiliara Premier,  care îți poate explica avantajele unei preaprobări financiare pentru a bloca costurile creditului pentru o perioada de 30-90  zile, care să-ți permită să îți găsești locuința și să nu-ți faci griji referitor la eligibilitatea ta.

Achizitionarea unui imobil este o calatorie! Nu te stresa, bucură-te de acest parcurs către imobilul dorit si bazeaza-te pe profesionistii pe care i-ai contactat! Compania imobiliara Premier sustine cu succes toate aceste calatorii de aproape 30 de ani, asadar, este cel mai indicat ghid din piata de profil!

Intr-un articol viitor vom discuta si despre achizitionarea unui imobil prin Programul Noua Casa, cu al sau atractiv avans de doar 5% din valoarea proprietatii achizitionate, precum si conditiile in care acesta se poate accesa.

Lasă un comentariu