premierimobiliare.ro

Harta celor mai buni mici din Zona Metropolitana: Popesti-Leordeni pe locul 2!

Compania PREMIER a înțeles că fiecare mâncător de mici are locul lui preferat din București, despre care poate jura cu mâna pe inimă (sau pe pete de muștar) că e locul unde-s cei mai fragezi, cei mai buni, cei mai proaspeți, cei mai… mici. Și ca să nu încingem spiritele și să nu facem o listă interminabilă, am ales să discutăm despre localurile din București unde vine zilnic atât de multă lume de atât de mult timp încât acestea au devenit adevărate „instituții” ale micului.

Bucureștiul este un oraș atât de mare și de divers încât oricare dintre „amatorii” de mici din Capitală poate să își găsească locul preferat unde se fac, „grătarul lui” cum ar veni, locul de unde pleacă mereu mulțumit că și-a făcut pofta și unde probabil va reveni și data viitoare. Sunt de părere că micul, pentru a fi cât mai bun, trebuie făcut cât mai simplu, cât mai aproape de rețetele clasice și mâncat neapărat direct de pe grătar ca experiența să fie cât mai bună, motiv pentru care vă prezentăm o listă scurtă de locuri pe care pasionații de mici nu au voie să le rateze. În cazul în care îi mănânci cu ketchup, sau, mai rău, îi bagi la blender înainte cu cartofi prăjiți și faci supă-cremă din ei, atunci… gusturile nu se discută. Serios.

    1. Terasa Obor

      E greu să vorbești despre mici și despre București și mintea să nu-ți fugă la Terasa Obor, locul unde stau la coadă pentru mici și muștar oameni de toate vârstele, din toate clasele sociale. În weekend vezi aici de la studenți mahmuri la pensionari cu traiste de cumpărături, atrași toți de celebra Terasă Obor. Deși e extrem de populară, terasa din prezent este deschisă abia din 2011. Desigur, aici vin și străini care vor să vadă Bucureștiul dincolo de zona de centru și care vor să guste „street food” autentic, servit cu scobitoarea de pe carton.

    2. La Ciotoianu

      La Ciotoianu este mai în județul Ilfov, pe o străduță din Popești-Leordeni in apropiere de Șos. Olteniței, dar asta nu împiedică zecile de bucureșteni care stau la coadă la orice oră, mai ales în weekend-uri sau în zilele de sărbătoare, când poți sta la coadă și câteva ore. Atunci, străduța se umple pe ambele părți de mașini pe care mănâncă lumea care și-a pus cartoanele cu mici direct pe capotă sau pe portbagaj. Deși pare doar o casă modestă, Ciotoianu a căpătat un renume de invidiat în țară – de aici poți să cumperi și mici, și pastramă, și cârnați, și gătite dar și ca să ți le prepari tu acasă, dacă nu ai timp să stai la coadă sau vrei să-ți dai pe spate prietenii. Localul a fost deschis de Marian Ciotoianu în 2007 care a avut două dorințe – să facă cei mai buni mici și să fie primul local din București unde micul are 100 de grame.

    3. La Cocoșatu

    4. Caru’ cu bere

  •  

Un comentariu la „Harta celor mai buni mici din Zona Metropolitana: Popesti-Leordeni pe locul 2!”

Lasă un comentariu