premierimobiliare.ro

Sfătuitorii pe degeaba au înfrânt!

Capitala României se numără printre orașele europene cu cele mai scăzute prețuri ale locuințelor și cu cele mai ridicate niveluri ale accesibilitățîi achiziționării acestora. Acestea sunt date certe, matematică pură.

Specialiștii estimează că preturile locuințelor vor exploda începând cu a doua parte a anului 2024. Acestea nu sunt date certe. Îi putem crede sau nu. Avem alternativa de a urma sfaturile arhanghelilor apocalipsei imobiliare. Se împlinesc 10 ani de când îi monitorizez pe aceștia din urmă, murdari la gură de eternul indemn:
„Nu cumpărați pentru că imobilele se vor ieftini!!!”

În anul 2014, în Zona de Sud (Berceni sau Popești-Leordeni), prețul unei garsoniere (cu o suprafață utilă de aproximativ 35 mp) pornea de la 25.500 euro plus TVA 5%. Un apartament de 2 camere (suprafață utilă de aproximativ 55 mp) se găsea cu prețuri începând de la 35.000 euro plus TVA 5%, iar la apartamentele cu 3 camere (suprafață utilă 72 mp) se pornea de la 60.000 euro plus TVA 5%.\

Acum, în anul 2024, aruncăm o privire prin aceeleași zone:
Nu găsim aceeași garsonieră de 35 mp sub 50.000 euro plus TVA 9%.
Prețurile apartamentelor cu 2 camere (aceeași suprafață de 55 mp) pleacă de la prețul de 70.000 euro plus TVA 9%, iar acele celor cu 3 camere de la 105.000 euro plus TVA 9%.

Reiese în mod evident faptul că cei care au ținut cont de aceste „sfaturi” plătesc astăzi dublu față de acum 10 ani. Au stat în chirie și acum își plâng în pumnii. Același algoritm se menține pentru toate apartamentele din sectorul 4, de la Apărătorii Patriei, Piața Sudului sau de aiurea. Același algoritm se menține pentru întreaga piață mioritică: ai ascultat „sfătuitorii pe degeaba” este similar cu „asuma-ți, ai greșit!”

Lasă un comentariu